Jupiler liga
3

Milićević asistent i strijelac u porazu Genta od Oostendea

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Gent je u okviru 7. kola playoffa za prvaka Belgije poražen na gostovanju kod Oostendea.

Gent je vodio dva puta, ali je na kraju Oostende pobijedio rezultatom 4:3. Vodstvo gostima je donio Saief u 13. minuti nakon asistencije bh. reprezentativca Danijela Milićevića. Siani je potom izjednačio u 24. minuti na 1:1 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 56. minuti, Milićević je prelijepim golom iz slobodnog udarca donio novo vodstvo Gentu, a onda je uslijedila golijada domaćih.

Ekipa Oostendea je postigla tri gola za svega trinaest minuta. Prvo je u 65. minuti za 2:2 pogodio Marušić, potom se za preokret u 70. minuti pobrinuo Berrier nakon asistencije Marušića, a onda je za 4:2 gol postigao Rozehnal u 78. minuti.

Gosti su do kraja utakmice uspjeli samo ublažiti poraz preko Kuboa, kojem je u 80. minuti asistirao Saief, a crveni karton u redovima domaćih u samom finišu susreta dobio je Milić.

Gent je treći na tabeli s 37 bodova, a Oostende četvrti s 34 boda. Na drugom mjestu je Club Brugge koji ima 41 bod, jedan manje od vodećeg Anderlechta.