Ključni igrači u sredini
0

Milanov dvojac posti pod posebnom pažnjom nutricioniste i sa "ad hoc" planom prehrane

H. H.
Bennacer je pokretačka snaga u veznom redu Milana (Foto: EPA-EFE)
Bennacer je pokretačka snaga u veznom redu Milana (Foto: EPA-EFE)
Najodabraniji muslimanski mjesec ramazan veliki je izazov za vrhunske sportiste islamske vjeroispovjesti, a takav slučaj je i s dvojicom ključnih veznjaka Milana Ismaelom Bennacerom i Franckom Kessieom.

Mjesec dana neće jesti ni piti, od izlaska do zalaska sunca, a sve to u ključnom dijelu sezone kada se Rossoneri nalaze u šampionskoj utrci sa Napolijem i Interom.

Od njih se traži geometrija i intuicija, intenzitet i dinamika, zbog čega su im u Milanu osigurali još bliži kontakt s klupskim nutricionisticom koji ih svakodnevno prati.

Nakon iftara, oporavljaju se uz pomoć "ad hoc" plana prehrane, konzumirajući hranu i hidrataciju kako bi povratili energiju koja im je potrebna. Taj plan je povezan s mnogo sati odmora, jer nakon treninga, opuštanje i san postaju apsolutno neophodni.

Na dan utakmice njihova prehrana je nešto fleksibilnija, tako da se Bennacer i Kessie zapravo mogu prilagoditi prehrani koja je predviđen za ostale igrače.

Već u nedjelju Rossoneri igraju veoma važan i težak meč kada gostuju Torinu, a prema pisanju italijanskih medija obojica nogometaša će se naći u startnoj postavi Milana.