Spreman plan
10

Milan želi iskoristiti situaciju u Rusiji i dovesti Gruzijca koji je sinoć igrao u Zenici

D. P.
Kvaratskhelia u duelu s Ahmedhodžićem sinoć (Foto: NS BiH)
Kvaratskhelia u duelu s Ahmedhodžićem sinoć (Foto: NS BiH)
Milan će u ljetnom prijelaznom roku pokušati da dovede najskupljeg i najboljeg nogometaša reprezentacije Gruzije Khvichu Kvaratskheliju.

Kvaratskhelia je sinoć odigrao vrlo dobar meč na Bilinom polju u Zenici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. U drugom poluvremenu utakmice silovitim udarcem uzdrmao je prečku.

Međutim, na klupskom planu nalazi se u nezavidnoj situaciji. Fantastično je igrao u Rubinu iz Kazanja, gdje mu je cijena porasla na čak 16 miliona eura, prema podacima Transfermarkta.

Milan ga je želio dovesti ranije i skautira ga 12 mjeseci, no cijena koju je Rubin tražio je 30 miliona eura, što je Rossonerima bilo puno.

No, čelnici Milana spremili su plan, prenose italijanski mediji. Ovaj nogometaš je zbog napete situacije u Rusiji odlučio otići na posudbu u Dinamo u svoju zemlju gdje će tempirati formu do ljeta i potražiti novu sredinu.

Ugovor s Rubinom mu ističe tek 2024. godine, ali igrač više ne želi igrati u Rusiji tako da će potražiti novu sredinu. Milan planira da bi 15 miliona trebalo biti dovoljno za njegov angažman te da u njemu imaju dostojnu zamjenu za hrvatskog ofanzivca Antu Rebića koji vjerovatno napušta San Siro.