U potrazi za stoperom
1

Milan želi dovesti Vidića, spreman platiti 10 miliona eura

Klix.ba
Nemanja Vidić
Nemanja Vidić
Stoper i kapiten Manchester Uniteda, srbijanski nogometaš Nemanja Vidić, na vrhu je liste želja zvaničnika Milana, koji su za njegove usluge spremni platiti 10 miliona eura.

Rossoneri su zainteresovani za Vidića, a United bi ga mogao prodati s obzirom na njegove česte povrede i ugovor koji mu istječe 2014. godine.

Vidić je na Old Traffordu već sedam godina i glasi za jednog od najboljih odbrambenih igrača svijeta, no, zbog brojnih povreda u Unitedu nisu sigurni da će vratiti najbolju formu.

Ove sezone je od 44 utakmice odigrao njih 18. S obzirom na to da ima 31 godinu i da mu ugovor istječe 2014. godine sir Alex Ferguson bi ga želio prodati po cijeni od 12 do 14 miliona eura, iako bi navijači zasigurno negodovali u slučaju Nemanjinog odlaska.

Vidićevi savjetnici su mu rekli da svakako promijeni sredinu i okuša se u Italiji.

Osim Vidića, klub bi mogli napustiti Antonio Valencia i Javier Hernandez.

Milan je u potrazi za stoperom koji će igrati u tandemu sa Philippeom Mexesom, jer je Bartosz Salamon (21) još uvijek neiskusan da bi bio standardni član prve postave.

Ukoliko Milan ne uspije dovesti Vidića, alternative su Davide Astori iz Cagliarija i Angelo Ogbonna iz Torina. U Milanu prate i Udineseove igrače Mehdija Benatiju i Danila, kao i mladog Kurta Zoumu iz St. Etiennea.