Serie A
54

Milan upisao novu pobjedu, Lazio slavio golom u 90. minuti

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Milana pobijedili su na San Siru u okviru 2. kola Serije A ekipu Cagliarija rezultatom 2:1.

Rossoneri na startu sezone djeluju impresivno, a tek je večeras, nakon šest službenih susreta, nova odbrana predvođena Bonuccijem primila gol.

Milan je u vodstvo stigao u desetoj minuti kada je Cutrone pogodio na asistenciju Susa i s rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Već u 56. minuti Cagliari je izjednačio preko Joaa Pedra, koji je iskoristi dodavanje Fariasa.

Konačnih 2:1 postavio je Suso dvadeset minuta prije kraja meča.

Lazio je u Veroni savladao domaći Chievo rezultatom 2:1. Immobile je doveo goste u vodstvo u 11. minuti na asistenciju Alberta, a Pucciarelli je iskoristio dodavanje Inglesa da poravna rezultat pred odlazak na odmor. Tri boda Rimljanima donio je Milinković-Savić u posljednjoj minuti meča na asistenciju Parola. Bh. reprezentativac Senad Lulić zamijenjen je u 61. minuti.

Napoli je nakon preokreta na San Paolu savladao Atalantu. Cristante je na asistenciju Gomeza zaledio domaće navijače u prvom poluvremenu, dok su nastavku proradili domaći. Golovima Zielinskog, Mertensa i Roga do nogu su potukli ekipu iz Bergama i slavili novu pobjedu.

Rezultati Serie A:

AC Milan - Cagliari 2:1 Chievo - Lazio 1:2 Crotone - Verona 0:0 Fiorentina - Sampdoria 1:2 Napoli - Atalanta 3:1 Spal - Udinese 3:2