Nogomet
0

Milan ultimatumom zaprijetio Ronaldinhu

Totalsport
Ronaldinho (Foto: AFP/File)
Ronaldinho (Foto: AFP/File)
Poraz od Intera u gradskom derbiju od 2-0 (24. januara) nanovo je unazadio Milan, koji je nakon toga ispao iz domaćeg Kupa, te je upisao dva remija u Seriji A.

Na domaćem su terenu odigrali samo 1-1 s Livornom, dok su u prošlom kolu kod Bologne odigrali utakmicu bez pogodaka. U oba ta ogleda je Brazilac Ronaldinho ponudio iznimno malo svoje kvalitete, kao i na samom derbiju protiv Intera gdje je, između ostaloga, promašio jedanaesterac.

Naknadno su talijanski mediji informisali da se Ronaldinho prepuštao noćnim provodima prije i nakon poraza od Intera, a čelnim ljudima u klubu je izgleda dosta razonode popularnog Dinha izvan terena, ali pogotovo njegovih velikih amplituda u igri.

Navodi se kako je predsjednik kluba Silvio Berlusconi osobno nazvao Ronaldinho, a talijanski mediji navode da su igraču dopredsjednik Adriano Galliani i trener Leonardo zaprijetili ultimatumom: ukoliko ne bude igrao dobro, slijedi mu klupa, a možda i nešto gore.

Novo dokazivanje Ronaldinho i Milan imaju danas (petak) u Seriji A kada na San Siro dolazi Udinese, a naredne sedmice (16. februara) Milan će na svom terenu dočekati Manchester United u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.