Slavlje Rossonera
56

Milan u derbiju savladao Romu, Ibrahimović u posebnom društvu gledao meč

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Milana večeras su na San Siro stadionu rezultatom 3:1 savladali Romu u derbiju 20. kola italijanske Serije A.

Poveli su Rossoneri u 11. minuti preko Yacinea Adlija, kojem je asistirao Tijjani Reijnders, a vodstvo su udvostručili u 56. minuti preko Oliviera Girouda.

Giroudu je asistirao Simon Kjaer, a francuski napadač je tako stigao do 10. gola sezone i podviga kakav su u Milanu čekali još od vremena kad je njihov dres nosio Alexandre Pato.

Naime, Giroud je prvi igrač Milana nakon Pata koji je u tri sezone Serije A zaredom u dresu Milana postigao dvocifren broj golova.

Neizvjesnost u meč vratio je Leandro Paredes, koji je pogodio iz penala nakon što je najstrožiju kaznu u 69. minuti iznudio Romelu Lukaku.

Bio je momentum nakon toga na strani Vučice koja je napadala i tražila poravnanje, ali Theo Hernandez spektakularnim golom na divnu asistenciju Girouda u 84. minuti postavlja konačnih 3:1.

Nurmagomedov i Ibrahimović (Foto: Twitter)
Nurmagomedov i Ibrahimović (Foto: Twitter)

Treba reći i da je Zlatan Ibrahimović, savjetnik uprave Milana, utakmicu s tribina gledao u zanimljivom društvu. S njim je bio legendarni MMA borac iz Dagestana Habib Nurmagomedov, koji je poznat kao navijač Rossonera.

Milan je trećeplasirani tim na tabeli Serije A s 42 boda, dok je Roma tek deveta s 29. U narednom kolu Milan gostuje Udineseu, a Roma će dočekati Veroni.

Rezultat i strijelci:

Milan - Roma 3:1 (Adli 11', Giroud 56', Hernandez 84' / Paredes 69'p)

Tabela: