Serie A
203

Milan u 95. minuti stigao do pobjede protiv bezidejne Rome

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U prvom meču 3. kola talijanske Serije A ekipa Milana porazila je Romu rezultatom 2:1, a pogodak za pobjedu postigli su u 95. minuti.

Rossoneri su bolje otvorili meč i u prvih 45 minuta bili su puno bolji protivnik od Milana. Di Francesco je na teren poslao Džeku, Pastorea i Schicka u formaciji 3-5-2, što se ispostavilo kao velika greška, pa je ekipa Gennara Gattusa u potpunosti kontrolisala i loptu i igru u prvom poluvremenu.

Prvu priliku imao je Calabrija u 16. minuti kada je šutirao preko gola, a nakon toga pokušavali su i Bonaventura, Suso i Calhanoglu, no nije bilo promjene rezultata.

Ipak, Milan u 40. minuti dolazi u vodstvo. Rodriguez je poslao sjajan prizemni centaršut u peterac Rome, na pravom mjestu bio je Kessie, a njemu nije bilo teško da sa nekoliko metara gurne loptu u mrežu za vodstvo od 1:0.

Početak drugog poluvremena odmah je donio drugačiji pristup Rome prema igri, pa je tako već u 50. minuti Edin Džeko lijepo šutirao lijevom nogom, ali pored gola. Devet minuta nakon toga, gosti iz Rima stižu do poravananja.

Nakon gužve u kaznenom prostoru Milana, lopta dolazi do Fazija, a njegov siloviti udarac završava iza leđa Donnarumme za veliko slavlje igrača Vučice.

Milan je brzo stigao do novog vodstva nakon što je Higuain pogodio za 2:1, ali je uz dodatno pregledavanje VAR-a ustanovljeno da je prije pogotka bio u ofsajdu, a slično se desilo i na drugoj strani kada je N'zonzi pogodio za 2:1, ali je prije toga igrao rukom.

Kada su svi očekivali kraj utakmice, N'zonzi je izgubio jednu loptu, Calabrija je dodao do Higuaina, on upošljava Cutronea koji u posljednjim sekundama pogađa za 2:1 i donosi veliku pobjedu Milanu.

Edin Džeko u dresu Rome odigrao je svih 90. minuta.