Serie A
28

Milan u 91. minuti stigao do velike pobjede protiv Genoe u zaostalom meču 1. kola

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana upisala je pobjedu protiv Genoe u zaostalom meču 1. kola talijanske Serije A rezultatom 2:1, a do veoma važne pobjede i tri boda stigli su u 91. minuti susreta.

Rossoneri su puno bolje otvorili meč, a već u četvrtoj minuti ekipa Gennara Gattusa stigla je u vodstvo. Calhanoglu je dodao loptu do Susa, a krilni napadač Milana silovitim udarcem s distance matira nemoćnog golmana gostiju i dovodi svoju ekipu u prednost od 1:0.

Gol na početku utakmice u potpunosti je umirio tempo igre, do kraja prvog poluvremena nije bilo ni prilika, ni pogodaka, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću crveno-crnih od 1:0.

Ono što je Milan uradio u prvom, Genova kao da je kopirala u drugom poluvremenu. Prvo je Higuain imao veliku priliku u 48. minuti da postigne drugi pogodak za Milan, a kada je promašio, kazna je odmah stigla na drugoj strani gdje Romagnoli nesretno postiže autogol i vraća stvari na početak.

Nakon toga, Milan je svim silama krenuo prema golu Genove, Rossoneri su tražili pobjedu koja bi ih vratila u vrh tabele Serije A, a nakon nekoliko propuštenih prilika, kada se već činilo da je izgubljena svaka nada, Romagnoli se iskupio za autogol i majstorskim udarcem s nekih 20 metara koristi loše istrčavanje golmana Genove i donosi pobjedu i tri boda svojoj ekipi.

Tabela: