Nogomet
0

Milan traži Andrija Ševčenka na posudbu

FENA
Prema pisanju engleskih medija i prema italijanskoj televiziji "Sky Italia", Milan i dalje ne odustaje od dovođenja napadača Andrija Ševčenka iz Chelseaja. Naime, čelnici "rossonera" se nadaju da bi ovog napadača mogli barem dovesti na posudbu.

Ukrajinski reprezentativac napustio je Milan, aktualnog evropskog prvaka, nakon sezone 2005/2006. i za 45 miliona eura prešao je u redove Chelseaja, ali se 30-godišnji golgeter u sezoni 2006/2007 nije snašao na Otoku.

U 30 utakmica postigao je samo četiri pogotka. Za sedmičnu plaću od oko 200.000 eura to je bilo premalo. Ševčenko se nije slagao ni s menadžerom Chelseaja Joseom Mourinhom i sve je više žalio zbog odlaska iz Italije.

Predsjednik Milana Silvio Berlusconi odmah je krenuo u 'napad' nadajući se da će slomiti vlasnika engleskog premierligaša Romana Abramoviča. "Rossoneri" su ponudili oko 22 miliona eura kako bi vratili Ševčenka, što je dvostruko manje nego što su ga prije godinu dana prodali, ali ruski bogataš Abramovič nije pristao.

Izgledalo je kako će i sljedeće sezone Ukrajinac igrati u Engleskoj, ali Milan je ponovno krenuo u akciju u koju je uključio i samog napadača. Prema italijanskim i engleskim novinarima Ševčenko bi trebao "izmoliti" svoj odlazak od Abramoviča na posudbu. Potvrdio je to i potpredsjednik Milana Adriano Galliani.