Evropska liga
54

Milan siguran protiv Slavije, Marseille jednom nogom u četvrtfinalu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Odigrane su četiri preostale utakmice osmine finala Evropske lige u kojima je viđeno mnogo zanimljivih rezultata.

Milan je na svom terenu opravdao ulogu favorita i savladao Slaviju iz Praga rezultatom 4:2, a golove za domaće su postigli Olivier Giroud, Tijjani Reijnders te Ruben Loftus-Cheek i Christian Pulišić dok su za goste pogodili David Doudera i Ivan Schranz.

Vrijedi spomenuti da su gosti od 26. minute susreta igrali sa igračem manje jer je El Hadji Malick Diouf dobio direktan crveni karton.

Benfica je na svom terenu remizirala sa Rangersima, bilo je 2:2 iako su Škoti dvaput vodili. Strijelci za goste su bili Tom Lawrence te Dujon Sterling dok je jedini gol u prvom dijelu za domaće postigao Angel di Maria sa jedanaest metara, a u nastavku je još precizan bio Connor Goldson koji je zatresao svoju mrežu.

Marseille je deklasirao Villarreal, bilo je 4:0, a dva gola je postigao Pierre-Emerick Aubameyang dok su po jedan gol postigli Jordan Veretout te Yerson Mosquera koji je zatresao svoju mrežu.

Španski sastav je utakmicu okončao sa igračem manje budući da je Alberto Moreno u 62. minuti susreta dobio drugi žuti odnosno crveni karton.

Na meču Freiburga i West Hama pobjedu su slavili domaći rezultatom 1:0, a gol odluke je postigao Michael Gregoritsch u 81. minuti susreta.

Putnici u četvrtfinale će biti odlučeni nakon revanš susreta koji su na programu sljedeće sedmice.

Rezultati i strijelci:

Milan - Slavia Prag 4:2 (Giroud 34', Reijnders 44', Loftus-Cheek 45+1', Pulišić 85' / Doudera 36', Schranz 65')

Benfica - Rangers 2:2 (Di Maria (p) 45+2', Goldson (ag) 67' / Lawrence 7', Sterling 45+5')

Freiburg - West Ham 1:0 (Gregoritsch 81')

Marseille - Villarreal 4:0 (Veretout 23', Mosquera (ag) 28', Aubameyang (p) 42', 59')