Corriere dello Sport
0

Milan Ronaldinhu nudi produženje ugovora

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema pisanju talijanskog dnevnika Corriere dello Sporta, uprava talijanskog nogometnog giganta Milana spremna je ponuditi Brazilcu Ronaldinhu (29) novi, poboljšani ugovor.

Razlog tome je prvenstveno njegova sjajna igra u 1. kolu Serije A u kojem je bio pokretač akcije kod oba gola Milana u gostujućoj 2-1 pobjedi nad Sienom.

Unatoč činjenici da je Milan jako pogođen globalnom ekonomskom krizom i da je predsjednik Silvio Berlusconi uoči sezone najavio smanjenje plata svim igračima, očito to ne vrijedi za Ronaldinha, kojem je Milan spreman ponuditi jednogodišnje produženje prema kojem bi zaradio osam miliona eura.

Bivši as PSG-a i Barcelone na San Siro je stigao prošlog ljeta potpisavši trogodišnju saradnju vrijednu 6,5 miliona eura po sezoni, a ukoliko prihvati produženje to bi značilo da će ostati u Milanu do ljeta 2012. godine kada će imati 33 godine.

  • Dinho je igrao jako dobro protiv Siene – hvalio je Ronaldinha novi trener Milana Leonardo nakon utakmice sa Sienom u kojoj mu je namijenio ulogu playmakera.