Sjajan meč u Rennesu
48

Milan preživio golijadu u Francuskoj i prošao u osminu finala Evropske lige

D. P.
Leao nakon gola (Foto: EPA-EFE)
Leao nakon gola (Foto: EPA-EFE)
U derbiju nokaut-faze Evropske lige Milan je izborio plasman u osminu finala uprkos večerašnjem porazu od Rennesa. Domaćin je slavio rezultatom 3:2.

Milan je u prvoj utakmici savladao Rennes rezultatom 3:0, tako da je mogao u današnjem uzvratu kalkulisati. Večeras smo vidjeli pravi spektakl i golijadu koja je završena rezultatom 3:2 za domaćina, kojem je i to bilo nedovoljno za plasman dalje.

U 11. minuti Benjamin Bourigeaud je doveo Rennes u vodstvo, ali je nakon isto toliko minuta vodstva, na 1:1 poravnao Luka Jović. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

U nastavku je Rennes dobio dva jedanaesterca i oba je pogodio Bourigeaud, koji je meč završio hat-trickom. Drugi gol Milana je djelo Rafaela Leaa i duel je završen rezultatom 3:2.

Tako su Rossoneri ostali u igri za jedini realan trofej ove sezone, pošto su već ispali iz Kupa Italije, a Inter u Seriji A ima dvocifrenu prednost tako da je Evropska liga fokus do kraja sezone.

Dva duela četvrtfinala otišla su u produžetke, a plasman dalje izborili su Freiburg i Qarabag. Benfica je zadržala prednost iz prvog meča i izbacila Toulouse uprkos remiju 0:0

Rezultati i strijelci:

Rennes - Milan 3:2 (Bourigeaud 11', 54', 68' / Jović 22', Leao 58')

Toulouse - Benfica 0:0

Freiburg - Lens 3:2 (nakon produžetka)

Qarabag - Braga 2:3 (nakon prodožetka)