Pobjeda u Superkupu nad Interom
0

FOTO+VIDEO / Milan preokretom do prvog ovosezonskog trofeja

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Reuters
(Foto: Reuters)
Olimpijski stadion "Ptičije gnijezdo“ u Pekingu je bio domaćin talijanskog nogometnog Superkupa. Sastali su se ljuti rivali Milan i Inter, a uspješniji su bili crveno-crni.

U prvim minutama susreta između Milana i Intera, prvu priliku su imali crno-plavi. Pokušao je Wesley Sneijder, ali je bio neprecizan. Milan je uzvratio minut nakon toga preko Robinha, no Brazilac nije imao više sreće od Interovog igrača.

Inter je nakon toga imao terensku inicijativu, no do vodećeg gola je stigao iz prekida. Sneijder je sjajno izveo slobodan udarac u 22. minuti susreta i pogodio gornji desni ugao Abbiatijevog gola.

Nakon vodećeg gola, ekipa Gian Piera Gasperinija nije posustala. Opasno su Abbiatiju prijetili Ricardo Alvarez i Samuel Eto'o. Na drugoj strani je Milanov Zlatan Ibrahimović u 40. minuti susreta pogodio stativu. Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Intera.

Milan se u drugom poluvremenu "probudio" i odlučnije krenuo ka golu Intera. Priliku za izjednačenje je u 52. minuti propustio Clarence Seedorf. Minut kasnije precizan nije bio Sneijder. Ekipa trenera Massimiliana Allegrija je do izjednačenja rezultata stigla u 60. minuti utakmice kada je na asistenciju Seedorfa glavom pogodio Ibrahimović.

Devet minuta kasnije, Milan je stigao do potpunog preokreta. Strijelac je bio Kevin Prince Boateng.

Nakon vodstva Milana, igrači Intera su ponovo preuzeli inicijativu. Dobre prilike za izjednačenje su imali Giampaolo Pazzini i Eto'o. Inter je postigao gol u 94. minuti, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist Milana, koji je šesti put u svojoj historiji osvojio talijanski Superkup.

Talijanski Superkup:

Milan - Inter 2:1 ( Sneijder 22., Ibrahimović 60., Boateng 69.)