Prometno na San Siru
5

Milan predstavio "meksičkog Messija", a danas je ključni dan i za pojačanje sezone

D. P.
Romero je i dalje veliki talent (Foto: Twitter)
Romero je i dalje veliki talent (Foto: Twitter)
Nakon što je Milan prodao Sandra Tonalija za više od 70 miliona eura, na San Siru su odlučili i dovesti koje pojačanje pa su tako privodili sinoć dva važna posla kraju.

Zvanično su predstavili Luku Romera, vrlo interesantno ime koje ima pravo nastupa za tri reprezentacije. Rođen u Meksiku, 18-godišnji Romero prozvan je "meksički Messi".

Taj nadimak je dobio kada je prije tri godine, kao 15-godišnjak, srušio rekord španske La Lige i debitovao u seniorskom nogometu. Zaigrao je u dresu Mallorce, a onda je naredne dvije godine nosio dres Lazija.

U Rimu nikada nije dobio veliku šansu, ali su u Milanu procijenili da bi to moglo biti veliko pojačanje za budućnost i sinoć su ga predstavili kao drugo ovosezonsko pojačanje nakon Rubena Loftus-Cheeka. Romero je uzeo broj 18 na dresu, a osim meksičkog, posjeduje španski pasoš, kao i argentinski. Upravo je za Argentinu i nastupao kao reprezentativac.

No, to nije sve. Kako je Romero stigao besplatno u Milan, na San Siru se mora i potrošiti koji euro pa je tako na pragu dogovor sa Chelseajem oko dovođenja Christiana Pulišića.

Riječ je o zvijezdi Chelseaja, koja bi trebala danas dogovoriti posljednje uvjete saradnje. Milan bi Plavcima trebao platiti 22 miliona eura.