City prati situaciju
9

Milan postavio ultimatum Donnarummi, "seli" na tribine ako ne potpiše ugovor

Klix.ba
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA)
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA)
Brojni talijanski mediji pišu da Milan prijeti golmanu Gianluigiju Donnarummi da će ga poslati na tribine ako ne potpiše novi ugovor.

Osamnaestogodišnji golman je izuzetno kvalitetan, a mnogi ga smatraju istinskim nasljednikom Gianluigija Buffona u reprezentaciji Italije. Napunio je 18 godina u februaru, a njegov trenutni ugovor ističe u junu 2018. godine.

Pregovori između Milana i njegovog agenta Mine Raiole traju već drugo i veoma su napeti, Rossoneri golmanu nude godišnju platu između 3 i 3,5 miliona eura, a trenutno zarađuje tek 250.000 eura.

Corriere dello Sport, Corriere della Sera i Tuttosport pišu da se Milan odlučio na rigoroznije mjere te je Donnarummi zaprijećeno da će biti udaljen iz ekipe i cijelu narednu sezonu provesti na tribinama ukoliko do 10. juna ne potpiše novi ugovor.

Ovu situaciju pomno prati Manchester City, koji je spreman Milanu isplatiti čak 70 miliona eura za Donnarummu.

Mladi golman je prošao akademiju Rossonera, tako da će bilo kakvom prodajom klub ostvariti ogroman profit. Međutim, novi kineski vlasnici žele u klubu zadržati ljubimca navijača.

Ranije se spekulisalo da Donnarummu želi i Manchester United kao zamjenu za Davida De Geu, koji bi mogao preći u Real Madrid tokom ljetnog prelaznog roka.