Planovi vodstva kluba
12

Milan pokušava dovesti Fabregasa i prodati Calhanoglua

Klix.ba
Cesc Fabregas i Hakan Calhanoglu (Foto: EPA-EFE)
Cesc Fabregas i Hakan Calhanoglu (Foto: EPA-EFE)
Milan traži od Chelseaja da prepolovi cijenu od 8 miliona eura za nogometaša Cesca Fabregasa te istovremeno namjerava prodati Hakana Calhanoglua.

Interes Milana za Fabregasa odavno nije tajna, a direktor Rossonera Leonardo je za Sky Sport Italia rekao da klub "procjenjuje situaciju". Njegov ugovor ističe na kraju sezone te rijetko igra u Premiershipu za Plavce otkako je došao menadžer Maurizio Sarri. Ipak, Chelsea traži za Cesca 8 miliona eura ukoliko ga Milan želi dovesti u januaru. Kako pišu Gazzetta dello Sport i Tuttosport, italijanski klub je spreman platiti 4 miliona eura za Španca.

Problem za Rossonere svakako je Finansijski fair play tako da namjeravaju prodati Calhanoglua koji nije impresionirao na San Siru. Njegova nekonstantnost frustrira trenera Gennara Gattusa koji je u međuvremenu promijenio i formaciju u 4-4-2 što ne odgovara Calhanogluu.

Milan je za ovog nogometaša tokom ljeta 2017. godine platio 22 miliona eura te sada želi vratiti barem većinu tog iznosa. Povratak u Njemačku je najvjerovatnija opcija za turskog internacionalca, a najviše interesa je pokazao RB Leipzig.