Serie A
3

Milan pogotkom iz penala stigao do ključne pobjede protiv Lazija

Piše: K. H.
(Foto: AFP)
Ekipa Milana upisala je tešku, ali veoma značajnu pobjedu protiv Lazija u meču 32. kola italijanske Serije A minimalnim rezultatom 1:0 i tako su znatno povećali šanse da sljedeće sezone igraju u Ligi prvaka.

Milan i Lazio su direktni konkurenti za četvrtu poziciju, a pored ova dva tima priliku za plasman u Ligu prvaka čekaju Roma i Atalanta. Upravo zbog velikog broja ekipa koje se bore za četvrto mjesto, Rossonerima je pobjeda protiv nebesko-plavih bila od krucijalnog značaja jer će nakon ovog kola ostati na četvrtoj poziciji.

Prvo poluvrijeme obilovalo je velikim brojem prilika i s jedne i s druge strane, ali Immobile i Correa s jedne, odnosno Suso, Piatek i Calhanoglu s druge strane nisu se najbolje snašli u gol prilikama koje su imali.

U drugom poluvremenu igralo se puno opreznije i obje ekipe više su razmišljale o čuvanju vlastitog gola, a ključni trenutak meča desio se 15 minuta prije kraja. Prvo je sudjia Gianluca Rocchi nakon igranja rukom svirao penal za Milan, da bi poslije gledanja VAR-a promijenio svoju odluku, a već u sljedećem napadu Durmisi je srušio jednog igrača Milana u svom kaznenom prostoru i Rossoneri su imali priliku da s bijele tačke dođu do pobjede.

Odgovornost je preuzeo Kessie koji šalje golmana Lazija u jednu, a loptu u drugu stranu za, kasnije će se ispostaviti, veliku pobjedu svoje ekipe.

Milan se ovom pobjedom vratio na četvrtu poziciju sa 55 osvojenih bodova, jednim više od Rome i tri više od Atalante koja svoj meč 32. kola tek treba odigrati protiv Empolija. Inter je na trećoj poziciji sa 57 bodova, a oni će u ovom kolu igrati protiv Frosinonea u gostima.