Rossoneri slavili
22

Milan pobijedio Romu, Džeko u prvom poluvremenu promašio kolosalnu priliku

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana pobijedila je Romu na domaćem terenu u meču 28. kola italijanske Serije A rezultatom 2:0.

Na početku meča igralo se dosta oprezno i igra se najviše odvijala na sredini terena, a prvu pravu priliku, ujedno i najbolju za Romu u ovom meču, imao je Džeko u 27. minuti kada je iz neposredne blizine glavom šutirao pored gola.

Sličan promašaj na drugoj strani napravio je veznjak Milana Hakan Calhanoglu kada je u 39. minuti iz idealne prilike šutirao preko gola, a te dvije šanse jedine su vrijedne pomena iz prvog poluvremena.

Milan je u drugom poluvremenu bio bolji tim i stvarao je više prilika pred golom Rome, a plod takve igre stigao je u 76. minuti kada Ante Rebić koristi jednu odbijenu loptu i pogađa za vodstvo svog tima od 1:0.

Rossoneri su nakon toga iskusno čuvali stečenu prednost, a konačnih 2:0 postavio je Calhanoglu s bijele tačke u 89. minuti.

Kapiten Rome Edin Džeko na terenu je proveo 69. minuta, nakon čega je napustio igru i umjesto njega ušao je Nikola Kalinić. Ovim porazom Roma ostaje na petoj poziciji sa šest bodova manje od Atalante i četvrtog mjesta, ali i utakmicom više, dok je Milan sedmi i nakon 28. odigranih utakmica ima 42 boda.

U narednom kolu Romu očekuje duel protiv Udinesea na Olimpicu, dok će Milan u goste kod SPAL-a.