Pobjeda na Sardiniji
2

Milan pet od šest na startu nove sezone, poravnao se na vrhu tabele s rivalom Interom

D. P.
Milan je dobro startao (Foto: EPA-EFE)
Milan je dobro startao (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana upisala je petu utakmicu u šest kola Serije A pošto je na Sardiniji bila bolja od Cagliarija rezultatom 3:1.

Milan dvije godine nije gostovao na Sardiniji jer je Cagliari prošle godine igrao Seriju B, ali je danas pokazao kako mu je nedostajalo ovo uvijek atraktivno gostovanje na zapadnom italijanskom ostrvu.

Rossoneri su u kombinovanom sastavu gostovali kod nezgodnog rivala, a odmah od starta krenuli su dominirati igrom. Ipak, propustili su nekoliko prilika pa je uslijedila kazna.

Igrao se 29. minut kada je Zito Luvumbo zakucao loptu udarcem iskosa u mrežu Marca Sportiella i Cagliari je poveo. Međutim, do poluvremena su već gosti imali vodstvo na svojoj strani.

U 40. minuti Noah Okafor postiže prvijenac u dresu Milana nakon što je ovoga ljeta stigao iz Salzburga, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena Fikayo Tomori pogodio za potpuni preokret nakon uigrane akcije Rossonera iz kornera.

Kada je Milanu najviše trebao pogodak za ovjeru trijumfa, to je učinio Ruben Loftus-Cheek udarcem s distance u 60. minuti. To je bio i konačan rezultat meča.

Tako je Milan stigao na diobu prvog mjesta zajedno s rivalom Interom, koji ima i utakmicu manje. U ostalim utakmicama Sead Kolašinac je sa svojom Atalantom slavio rezultatom 1:0 na gostovanju Veroni, dok je Empoli istim rezultatom savladao Atalantu.

Rezultati Serije A:

Cagliari - Milan 1:3

Empoli - Salernitana 1:0

Verona - Atalanta 0:1

Tabela:

Standings provided by Sofascore