Nogomet
0

Milan osvojio Berlusconijev trofej

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Milana pobjednici su tradicionalnog prijateljskog turnira po imenu Berlusconijev trofej, čije je prvo izdanje bilo 1991. godine.

Berlusconijev trofej održava se u počast Luigiju Berlusconiju, ocu aktualnog predsjednika i vlasnika Milana i aktualnog talijanskog premijera Silvija Berlusconija, a tradicionalno na njemu igraju međusobno dvije ekipe, Milan i Juventus.

Samo između 1992. i 1994. godine međusbno nisu igrali Milan i Juventus, već su tada “rossoneri” ugostili Inter, Real Madrid i Bayern.

Nakon što je cijelu predsezonu upisivao poraze, Milan je uoči samog starta novog talijanskog prvenstva napokon došao do ohrabrujuće pobjede osvojivši svoj 11. Berlusconijev trofej.

Obje su momčadi zaigrale u najjačim formacijama, a gledatelji su mogli vidjeti atraktivnu igru. Juventus je poveo u 28. minuti preko Brazilca Diega koji je prošao po sredini i opalio po golu,a njegov je udarac dotaknuo Thiaga Silvu i prevario Milanovog golmana Marca Storarija. Za Milan je u nastavku izjednačio drugi Brazilac Alexandre Pato, koji je glavom zabio u 69. minuti nakon ubacivanja Ignazija Abatea.

Kako je devedeset minuta okončano bez pobjednika izvodili su se jedanaesterci, a Milanovi su izvođači (Pirlo, Ronaldinho, Borriello, Inzaghi, Thiago Silva) svi bili uspješni, dok je kod Juvea već prvi udarac, onaj Yaga, zaustavio Storari.

Berlusconijev trofej:

Milan – Juventus 6-5 nakon penala