Derbi pripao Juventusu
12

Milan nije pomogao gradskom rivalu, majstorski potez Dybale za pobjedu Stare dame

F. Z.
Paulo Dybala (Foto: AFP)
Paulo Dybala (Foto: AFP)
U velikom talijanskom derbiju u 12. kolu Serije A večeras je na Allianz stadionu u Torinu, aktuelni prvak Juventus ugostio AC Milan. Domaćin je slavio rezultatom 1:0.
Iako ekipa sa San Sira posljednjih sezona ne igra u skladu s renomeom kluba duel Juventusa i Milana uvijek izazove mnogo pažnje u Italiji. Utakmicu je bolje otvorio Juventus, a igrala se 15. minuta kada je zaprijetio Higuain. Uspješniji je bio talijanski reprezentativac Gianluigi Donnarumma.

Do odlaska na odmor vidjeli smo još tri dobre prilike, ali sve tri pred golom Wojcieha Szczesnog. Prvo je odlično zaustavio svog sunarodnjaka Krzysztofa Piateka, a potom i pokušaj Thea Hernandeza. Od Piateka je Szczesny bio uspješniji i u 45. minuti susreta.

U nastavku susreta vidjeli smo potez Maurizija Sarrija koji je promijenio tok utakmice. Umjesto Cristiana Ronalda, koji je ljutito napustio teren, u 53. minuti ušao je Paulo Dybala. Upravo je Argentinac sjajnim prodorom i driblingom izbacio odbranu Milana i pogodio nebranjeni dio Donnarummine mreže u 77. minuti utakmice. Dybala je u završnici susreta još jednom pokazao svoje umijeće, ali ga je ovaj put zaustavio Donnarumma. Ostalo je do kraja 1:0 za domaće.

U redovima Juventusa Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta, dok je Rade Krunić za Milan igrao do 61. minute. Umjesto reprezentativca BiH u igru je ušao Giacomo Bonaventura.

[TWITTER]1193641337473642498[/TWITTER]

Juventus je ovom pobjedom ponovo došao na vrha tabele sa bodom (32) više u odnosu na milanski Inter. Milan je tek 14. i već ima 19 bodova manje od lidera na tabeli Serije A.

Tabela: