Iskusan napadač
54

Milan ne odustaje: Rossoneri spremaju novu ponudu za Edina Džeku

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko tokom ljetnog prelaznog roka mogao bi napustiti Romu i karijeru nastaviti u Milanu, piše talijanski Tuttosport.

Oni otkrivaju da trener Gattuso nije zadovoljan Nikolom Kalinićem koji je tokom ljeta 2017. godine iz Fiorentine prešao u redove Milana, a također pišu da su čelnici kluba pomno pratili pregovore između Rome i Chelseaja oko transfera Dijamanta ove zime.

Ipak, Chelsea je u svoje redove doveo Girouda te se s tim transferom završen interes Plavaca za napadača Rome, a upravo tu situaciju pokušat će iskoristiti Milan koji će po cijeni od 20 do 25 miliona eura pokušati dovesti najboljeg strijelca Serije A iz prošle sezone.

Tuttosprot piše da Milan želi dovesti iskusnog i provjerenog napadača koji će pored neupitnog kvaliteta pomoći u razvoju mladog Cutronea.

Ugovor Džeke s Romom traje do 2020. godine, a on je u ovoj sezoni postigao deset pogodaka u Seriji A. Rossoneri su i ranije pokazivali interes za dovođenje Dijamanta, a nije tajna da je kapiten reprezentacije u prošlosti bio veliki fan nekadašnjeg prvaka Evrope.