Serija A
10

Milan napravio ogroman kiks i ozbiljno ugrozio plasman u Ligu prvaka

H. H.
Milan u posljednjem kolu očekuje gostovanje Atalanti (Foto: EPA-EFE)
Milan u posljednjem kolu očekuje gostovanje Atalanti (Foto: EPA-EFE)
U 37. kolu italijanske Serije A nogometaši Milana su na svom terenu odigrali neriješeno bez golova (0:0) protiv Cagliarija i propustili su veliku priliku da osiguraju plasman u Ligu prvaka.

Rossoneri sada imaju 76 bodova koliko i Napoli, a iza njih je Juventusa sa 75. Ipak, Milan u posljednjem kolu očekuje gostovanje Atalanti, dok je Juve gost Bologni, a Napoli domaćin Veroni i pred nama je jako uzbudljiva završnica šampionata.

Što se tiče samog meča, Milan je slabo igrao i teško je stvarao prilike, dok su gosti čak bili i opasniji. Cagliari je u drugom poluvremenu propustio dvije sjajne šanse preko Pavollettija i Godina, čije je udarce glavom iz blizine maestralno zaustavio Donnarumma.

Rossoneri su najbolju šansu imali u finišu kada je Calhanolgu lukavim udarcem iskosa pogodio stativu, ali je do kraja ostalo 0:0.

Milan i dalje drži sudbinu u svojim rukama, ali će im protiv Atalante vjerovatno trebati pobjeda. Dobra vijest za njih je da je tim iz Bergama već osigurao plasman u Ligu prvaka i nije pod imperativom, no svejedno ih čeka težak zadatak.

Tabela: