Kup Italije
64

Milan naivno ispustio pobjedu protiv Juventusa, Ronaldo u 90. minuti oživio Staru damu

K. H.
Ekipa Milana ispustila je pobjedu protiv Juventusa u prvom meču polufinala Kupa Italije, a susret je na kraju završen rezultatom 1:1.

Sam početak susreta nije donio previše prilika na jednoj ili drugoj strani, a prvu šansu bilježimo tek u 36. minuti kada Donnarumma brani udarac Cuadrada, što je ujedno bila i jedina šansa u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu Milan je puno bolje igrao, a do 60. minute imali su tri dobre prilike. Prvo je Rebić propustio šansu u 47. minuti, pet minuta nakon toga Castillejo nije bio precizan, da bi šut Ibrahimovića u 60. minuti odbranio Buffon.

Ipak, puno bolju igru Rossonera u drugom poluvremenu krunisao je Rebić u 61. minuti kada lijepo koristi centaršut Castilleja s desne strane i pogađa za 1:0. Milan je u 72. minuti ostao s igračem manje nakon što je Theo Hernandez dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Činilo se da će Milan ipak doći do pobjede jer je Juventus igrao jako loše, a onda u 90. minuti nakon atraktivnog pokušaja Ronalda lopta pogađa u ruku Calabriju, sudija pokazuje na bijelu tačku i Ronaldo bez većih problema pogađa za, na kraju će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta za ekipu Juventusa, dok u timu Milana Begović nije dobio priliku da brani.

Uzvratni meč igra se 4. marta na stadionu Juventusa.