Prilika za talentirane dječake
0

Milan Junior Camp u Sarajevu od 29. juna

Sarajevo-x.com
S prošlogodišnjeg kampa u Sarajevu
S prošlogodišnjeg kampa u Sarajevu
Ovogodišnji Milan Junior Camp BiH, kojeg u saradnji s domaćim sponzorima organizira slavni italijanski fudbalski klub AC Milan, bit će upriličen u periodu od 29. juna do 10. jula na terenima sportskog kompleksa 'Koševo' u Sarajevu.

Treću godinu uzastopno višestruki evropski i svjetski fudbalski prvak dolazi u BiH u potrazi za dječacima s izraženim fudbalskim talentom. Dječaci će biti podijeljeni u dvije grupe, a svaka grupa proći će sedmični intenzivni program tehničke obuke, atletskih priprema i taktičkih informacija.

Učit će tajne igre direktno od zvaničnog tehničkog osoblja AC Milan, u skladu sa filozofijom ovog kluba - odgojiti talentiranu djecu u njihovoj zemlji, pomažući im da rastu kroz instrukcije i taktičku disciplinu.

Kamp će okupiti oko 300 dječaka iz cijele BiH, uzrasta od sedam do 16 godina.

Nakon intenzivnog programa tehničke obuke, atletskih priprema i taktičkih informacija, treneri će odabrati četiri najuspješnija igrača kojima će biti pružena prilika da svoj talenat pokažu na stadionu San Siro i pridruže se velikoj porodici Rossonera.

Svaki učesnik dobit će originalni Adidas paket sportske opreme i diplomu o pohađanju obuke dok će se sponzori brinuti za hranu i piće, te sigurnost dječaka za vrijeme trajanja obuke.

Kao i svake godine, ulaznicama će biti obradovani dječiji domovi, a novina je da će dio ulaznica biti podijeljen omladinskim pogonima fudbalskih klubova širom BiH.

'Cilj Milan Junior Campa je, prije svega, promocija autentičnih sportskih vrijednosti, a potom zabava i druženje učesnika. Samo prošle godine kroz kampove koje AC Milan organizira širom svijeta prošlo je čak 13.500 dječaka u 29 zemalja, na 124 lokacije, s 300 trenera i tokom 250 sedmica treninga. Znamo da u BiH ima talentiranih fudbalera, sposobnih da ostvare dobre sportske rezultate, pa se nadamo da ćemo u kampu pronaći četiri dječaka kojima bi bila pružena prilika za ostvarivanje internacionalne fudbalske karijere', rekao je Paolo Maldini, italijanska fudbalska zvijezda i bivši fudbaler AC Milan.

Ako se u obzir uzme odličan uspjeh Milan Junior Campa 2007. i 2008. godine u Sarajevu, očekivati je da i ovogodišnji kamp bude dobro organiziran i pruži kvalitetnu fudbalsku obuku svim polaznicima.