Nogomet
0

Milan Junior Camp i ove godine u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Slavni italijanski nogometni klub AC Milan i ove godine će u Sarajevu organizirati "Milan Junior Camp Sarajevo" i odabrati četiri najuspješnija mlada igrača iz BiH kojima će biti pružena prilika da svoj talent pokažu i na San Siru.

Ovo je drugi Milanov kamp, a bit će održan od 7. do 18. jula. Projekt će biti realiziran u saradnji s glavnim sponzorom Klas d.d. Sarajevo i partnerima iz MIMS Grupacije te UPI bankom, članicom Grupe Intesa Sanpaolo.

Kamp je zvanično predstavio Franco Baresi, legenda AC Milana i italijanskog nogometa uopće, koji je izrazio nadu da će i ovaj kamp donijeti mnogo radosti mladoj generaciji u BiH.

"Kamp je namijenjen zbližavanju mladih. Pokušat ćemo na ovaj načim najmlađima prenijeti prave vrijednosti ove igre te najuspješnijima dati mogućnost da dođu na San Siro i pred vršnjacima iz cijelog svijeta pokažu svoj talent", rekao je Baresi.

I ovog puta 300 dječaka od sedam od 16 godina, koji žele naučiti tajne igre direktno od zvaničnog tehničkog osoblja AC Milan, dobit će šansu da učestvuju u dvosedmičnom kampu.

Osim toga, ove godine višestruki evropski i svjetski nogometni prvak u BiH će 24. i 25. maja ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu organizirati i "Milan Park", namijenjen djeci od tri do 18 godina. Ovaj jedinstveni park već je obišao sve zemlje u kojima A.C. Milan organizira svoje kampove, a ulaz je besplatan.