Konkurencija Kruniću
66

Milan iz Chelseaja doveo prvo veliko pojačanje, surovo otjerani Maldini ga je "završio"

D. P.
Loftus-Cheek pojačava Rossonere (Foto: Fabrizio Romano / Twitter)
Loftus-Cheek pojačava Rossonere (Foto: Fabrizio Romano / Twitter)
Nogometaši Milana doveli su prvo pojačanje za narednu sezonu, a riječ je o povremenom engleskom reprezentativcu Rubenu Loftus-Cheeku, koji dolazi iz Chelseaja.

Kako je krenula rasprodaja prekobrojnih igrača koji su se sezonama gomilali u Chelseaju, tako su brojni klubovi na Stamford Bridgeu pronašli ponešto za sebe, a među njima je i Milan. Sedmostruki prvak Evrope doveo je veznjaka, koji može igrati i na krilnim pozicijama, a to je Ruben Loftus-Cheek.

Ovaj 27-godišnji Englez, koji je dva puta osvojio Premier ligu s Plavcima, dolazi u Milan za obeštećenje od 16 miliona eura plus četiri potencijalna kroz bonuse.

To će biti prvo pojačanje Milana za narednu sezonu, a ekipa je već "izgubila" ključnog veznjaka Sandra Tonalija, koji je dogovorio prelazak u Newcastle za 70 miliona eura. Loftus-Cheek bi ga trebao naslijediti na San Siru.

Dogovor je potvrdio i ugledni Fabrizio Romano, koji navodi da su se dva tima dogovorila oko transfera te da su sve strane postigle usmeni dogovor. Preostalo je još da nogometaš dogovori dužinu ugovora s Rossonerima.

Ono što je zanimljivo, jeste da je ovaj transfer kraju priveo još u maju Paolo Maldini, bivši klupski direktor koji je poprilično nepravedno otjeran nakon završetka prošle sezone.

Legendarni Maldini izdvojio je Loftus-Cheeka kao primarnu metu u prijelaznom roku i pokrenuo je proces njegovog dovođenja, a novoj upravi preostalo je samo da dovrši posao.