|

"Milan ima svog Messija, on zove se Pato"

"Milan ima svog Messija, on zove se Pato"
0
T
Totalsport
7.11.2009. u 12:42
4
komentara
0

dijeljenja
"Milan ima svog Messija, on zove se Pato" Foto: AP
Gianluca Zambrotta, 32-godišnji nogometaš Milana, oduševljen je kako ove sezone izgleda njegova ekipa, kako igraju i šta sve obećavaju.
Ponukan za takvo što je zbog vrlo dobrih igara Milana u posljednje vrijeme. Sve je krenulo pobjedom u Seriji A protiv Rome 2-1. Nakon toga je Milan pobijedio Real u Madridu 3-2, pa Chievo 2-1, Parmu 2-0 i naposljetku je odigrao protiv Reala na San Siru 1-1.

- Milan dobro izgleda, a pojedinačno gledano ne zaostajemo za najboljim timovima na svijetu. Imamo mi svog Messija, a to je Pato. Uvjeren sam da će jednog dana Pato biti na takvo visokom nivou i sada joj je jako blizu - rekao je Zambrotta.

- Ronaldinho? Ne igra ni približno slično kao u Barceloni, ali samo zbog toga što je Milan drugačiji sistem od Barcelone. Općenito gledano, Ronaldinho je sjajan, a bit će još i bolji. S njim i Patom imamo dva posebna pojedinca, čarobnjaka lopte - misli Zambrotta i napominje jedno ime koje nije toliko producirano u uspjesima kluba.

- Thiago Silva je za mene veliko iznenađenje. Uz Nestu taj igrač strašno brzo uči i postao je pravi stup naše odbrane, oduševljeni smo svi kako se dobro razvija.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...