Raiola ne žuri
5

Milan ima problema s produženjem Donnarumminog ugovora, zainteresovani United, City, Real i Juve

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Agent Mino Raiola se "igra" s Milanom dok klub pokušava potpisati novi ugovor s njegovim klijentom, sjajnim mladim golmanom Gianluigijem Donnarummom.

Osamnaestogodišnji golman je prvi čuvar mreže Milana postao kada je imao samo 16 godina, a debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Italije, gdje ga smatraju nasljednikom legendarnog Gianluigija Buffona. Međutim, njegov ugovor ističe u junu sljedeće godine, a novi još uvijek nije potpisao.

Kako piše Gazzetta dello Sport, njegov agent Mino Raiola ne žuri s pregovorima. Klub želi što prije produžiti saradnju, dok Raioli odgovara i da sačeka do ljeta kako bi više saznao o planovima novih kineskih vlasnika.

Milan Donnarummi nudi ugovor do 2022. godine prema kojem bi golman sedmično zarađivao 160.000 eura, odnosno 3,2 miliona eura po sezoni s bonusima. Uprkos tome, Raiola se želi uvjeriti u potencijal kluba prije nego se njegov klijent obaveže novim ugovorom.

David De Gea bi trebao napustiti Manchester United, tako da su Crveni vragovi navodno spremni ponuditi Donnarummi čak 7,5 miliona eura po sezoni.

Za mladog golmana su također zainteresovani Manchester City i Real Madrid, koji su spremni na slične ponude.

Dosad u Milanu nisu ni razmišljali o ponudama, no, ako Donnarumma izrazi želju da ode, onda bi Rossoneri radije prihvatili ponudu od 50 miliona eura nego da golmana izgube 2018. godine bez odštete.

Interes je navodno pokazao i Juventus, no, Buffon će za Staru damu nastupati barem još jednu sezonu, a teško je vjerovati da bi Milan prodao svog golmana rivalu.