Cadena SER
0

Milan i Real dogovorili transfer Kake

Totalsport
Renomirana španska radio stanica Cadena SER izvjestila je da je Real Madrid s Milanom dogovorio 65 miliona odštete za brazilskog reprezentativca Kaku.

Milanov izvršni dopredsjednik Adriano Galliani u društvu je Bosca Izecsona Perreire, oca i menadžera brazilskog nogometaša Kake (27), viđen u utorak poslijepodne u Madridu. Dvojac je stigao na madridski aerodrom Barajas u utorak u 15 sati. Nakon toga Talijan i Brazilac zajedno su se zaputili prema Santiago Bernabeu stadionu, gdje su s novim Realovim predsjednikom Florentinom Perezom započeli pregovore o transferu Milanova veznjaka.

Kako javlja Cadena SER, obje su se strane dogovorile za posao i odštetu od 65 miliona eura, a Realu sada tek preostaje dogovoriti osobne uvjete s Kakom, koji se trenutno nalazi u kadru brazilske reprezentacije, pa ne može fizički biti prisutan na potpisivanju ugovora s Realom u Madridu. Brazil će, naime, 6. juna igrati protiv Urugvaja u Montevideu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo. Kaka bi, navodno, trebao potpisati na pet godina, a godišnje bi zarađivao 9 miliona eura.

Neposredno prije vijesti koju je u eter odaslala Cadena SER, Milanov predsjednik Silvio Berlusconi svojom je izjavom između redaka također potvrdio prelazak Kake sa San Sira na Santiago Bernabeu.

  • Ne znam možemo li zadržati Kaku, budući da nam Real Madrid za njega nudi jako puno novaca - bio je dovoljno jasan Berlusconi.