Nogomet
0

Milan i Chelsea zainteresovani za Rijkaarda

FENA
Frank Rijkaard
Frank Rijkaard
Potpredsjednik Milana Adriano Galliani priznao je da je povratak Franka Rijkaarda na San Siro dugoročna opcija za "Rossonere".

"Carlo Ancelotti će ostati s Milanom još mnogo godina, a siguran sam i da Rijkaard neće ništa manje ostati u Barceloni. No, kada odlući otići iz Katalonije, bio bi izvrsna opcija za našu trenersku klupu", rekao je Galliani.

S druge strane, Carlo Ancelotti, koji trenutno "odrađuje" svoju šestu sezonu u Milanu, želi ostati u tom italijanskom klubu čitav život.

"Zadovoljan sam u Italiji i imam tu sreću da radim u klubu koji me poštuje. S profesionalnog stajališta, ovdje imam veliku motivaciju. Upravo zato i želim biti ovdašnji Ferguson", kaže Ancelotti.

Za Rijkaarda je zaniteresiran i Roman Abramovič, vlasnik londonskog Cehelsea . "People" piše da je ruski milijarder napravio spisak eventualnih zamjena, a Holanđanin je je navodno, na samom vrhu.

Abramoviču pomaže veteran holandskog nogometa, Piet De Visser, jedan od najrespektabilnijih nogometnih stručnjaka u Evropi, koji se slaže s idejom da je Rijkaard pravi čovjek za Chelsea. Na Abramovičevoj listi je i trener PSV-a Ronald Koeman.