Serija A
59

Milan fantastičnim preokretom u završnici meča nastavio pritiskati vodeći dvojac

D. P.
Veliko slavlje Milana (Foto: EPA-EFE)
Veliko slavlje Milana (Foto: EPA-EFE)
Gledatelji u Seriji A večeras su svjedočili fantastičnoj utakmici u kojoj je Milan savladao Udinese na gostovanju rezultatom 3:2.

Bio je to vrlo napet meč s prekidom, preokretima i na kraju dramom okončanom u korist favorizovanih Rossonera. Milan je i poveo u 31. minuti golom Rubena Loftus-Cheeka.

No, uslijedio je prekid. Golman Milana Mike Maignan izašao je s terena nakon što su ga navijači Udinesea rasistički vrijeđali. Maignana su jedva saigrači vratili nakon pet-šest minuta iz tunela, a duel je nastvljen.

To je ostavilo traga na Rossonerima koji su dozvolili rivalima preokret. Golovima Lazara Samardžića i Florenta Thauvina Udinese je preokrenuo i činilo se da Milan nema nikakvu ideju za preokret.

No, uslijedio je novi u posljednjih desetak minuta. Prvo je Luka Jović u 83. minuti poravnao na 2:2, da bi duboko u nadoknadi Noah Okafor donio veliku pobjedu Milanu.

Milan je ovim trijumfom prišao vodećem Interu na šest te drugoplasiranom Juventusu na četiri boda. Rossoneri, iako u ne baš sjajnoj situaciji, ipak ne odustaju od borbe za Scudetto.

Tabela: