Massimiliano Allegri
0

"Milan će se boriti za naslov"

Totalsport
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
Novoustoličeni trener Milana Massimiliano Allegri dao je optimističnu najavu nadolazeće sezone u talijanskom nogometnom prvenstvu.

Uprkos činjenici da Milan zasad nije, a vrlo vjerovatno neće ni dovesti značajnijih pojačanja u ljetnom prelaznom roku, bivši trener Cagliarija vjeruje da “rossoneri” mogu ravnopravno držati korak s Interom, Romom i Juventusom i upustiti se u borbu za “scudetto”.

"Inter ima nešto više u odnosu na Juventus, Romu i nas u ovom trenutku. Međutim, bez obzira na to vjerujem da će se te četiri ekipe boriti za 'scudetto'. Vrlo sam miran i optimističan uoči sezone", rekao je Allegri u razgovoru za Corriere della Seru.

"Ova sezona biti će jako važna za sve u klubu. Za mene lično to će biti slučaj jer je ovo moj prvi angažman u nekom velikom klubu, a igračima će biti važno dokazati se da su dovoljno dobri. Stoga je nužno da svako u timu napravi određene žrtve i podredi se u svrhu boljeg rezultata kluba."

Upitan o mogućim odlascima Ronaldinha i Gennara Gattusa, o čemu se u posljednje vrijeme puno pisalo po medijima, Allegri je rekao: "Oni su Milanovi igrači i ja računam na njih. Bit ću sretan ako ostanu. Ronaldinho ima tehničke sposobnosti kakve se ne mogu pronaći nigdje drugdje na svijetu."