Andrea Pirlo
0

"Milan će prekinuti Interovu dominaciju"

Totalsport
Andrea Pirlo (Foto: PA)
Andrea Pirlo (Foto: PA)
Veznjak talijanske nogometne reprezentacije i Milana Andrea Pirlo (30) optimističan je uoči starta u novu sezonu u talijanskom prvenstvu.

Iako je Milan imao užasnu predsezonu u kojoj je izgubio gotovo sve utakmice koje je odigrao, nedavna pobjeda nad Juventusom nakon jedanaesteraca (6-5) i osvajanje Berlusconijevog trofeja rezultat je koji je podigao optimizam u timu.

  • U ovom trenutku Inter je favorit, ali mi smo zadovoljni što startamo u sezonu iz prikrajka. Imat ćemo vremena dokazati da se treba na nas računati i da smo konkurentni za naslov – rekao je Pirlo, uoči sezone u kojoj će Milan pokušati prekinuti četverogodišnju dominaciju Intera u Seriji A.

Iako, Pirlo je svjestan da će to biti jako teško, ekipu je napustila najveća zvijezda, Brazilac Kaka (otišao u Real), kao i dugogodišnji trener Carlo Ancelotti (otišao u Chelsea).

  • Oduvijek smo bili optmistični uprkos izgubljenim utakmicama. Znamo da ova ekipa ima veliki potencijal. Da smo uostalom tokom priprema imali sve igrače na raspolaganju to bismo i dokazali. U utakmici protiv Juventusa dokazali smo da imamo što za reći u ovoj sezoni u koju ćemo krenuti s još više želje – dodao je talijanski veznjak.

Brojne glasine povezivale su ovog ljeta Pirla s mogućim transferom u Chelsea, a da su one bile istinite potvrdio je i sam igrač.

  • Bilo je to čudno ljeto. Glasine su me dovele praktično do službenog potpisivanja za Chelsea, a tada sam na kraju s klubom dogovorio dalji ostanak u Milanu.Sve je počelo još krajem prošle sezone kao šala. Ancelotti mi je rekao da dođem za njim u Chelsea i tako je ostalo sve visiti u zraku cijelo ljeto. A tada je, odjednom, došao predsjednik (Berlusconi) i rekao mi da ne idem nigdje. Ne znam da li bi otišao ili ne da se to nije dogodilo, ali na kraju sam sretan što sam ostao. Klub me je htio zadržati, a i moja je želja bila ostati. Stoga je najbolje ovako – zaključio je Pirlo, kojeg ugovor s Milanom veže do ljeta 2012. godine.