Primamljiva razmjena
54

Milan bi za Krunića u januaru mogao dobiti igrača kojeg godinama silno želi

D. P.
Krunić tokom posljednjeg derbija s Interom početkom novembra (Foto: AC Milan)
Krunić tokom posljednjeg derbija s Interom početkom novembra (Foto: AC Milan)
Tokom reprezentativne pauze čelnici Milana i Torina su se sastali kako bi pregovarali o transfer tržištu, a jedna od tema bio je i bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić.

Dok je trajala reprezentativna pauza, novi sastanak održali su predstavnici Torina i Milana, dva italijanska kluba koja godinama sarađuju na transfer tržištu. Tako su realizovani brojni transferi između dvije ekipe, a glavna tema razgovora bio je mladi vezista Milana Tommso Pobega.

Ovaj nogometaš trenutno je na posudbi iz Milana u Torinu, a Bikovi su zadovoljni nastupima mladog reprezentativca Italije pa su tako voljni otkupiti ga od Rossonera. Ipak, u Milanu će razmisliti o prodaji jednog od najtalentovanijih igrača svoje generacije na Apeninima.

Međutim, govora je bilo i o drugim nogometašima. Jedan od njih je bh. nogometaš Rade Krunić, koji je već neko vrijeme želja Torina i vlasnika Urbana Caira.

Iako je Krunić veliki ljubimac trenera Milana Stefana Piolija, zbog raznovrsnosti u igri i mogućnosti da zamijeni bilo kojeg igrača na svim pozicijama u veznom redu, "mamac" bi mogao biti Andrea Belotti, napadač Torina kojem ističe ugovor sljedećeg ljeta.

Napadač reprezentacije Italije već pet godina dovodi se u vezu s Milanom i oduvijek je bio preskup Rossonerima. Ipak, kako ne želi produžiti ugovor s Torinom, tokom ljeta bi mogao besplatno napustiti klub. Tuttosport piše da bi u januaru mogao biti dio razmjene s Milanom, a da bi u suprotnom smjeru krenuo upravo Krunić.