Sutra je rok
59

Milan besplatno gubi čudo koje zabija 5,5 golova po utakmici: Sprema se najveća izdaja?

D. P.
Camarda već povremeno igra i za seniore (Foto: EPA-EFE)
Camarda već povremeno igra i za seniore (Foto: EPA-EFE)
Milan rizikuje da besplatno izgubi vjerovatno najvećeg talenta svoje omladinske škole decenijama unazad, jer od sutra 15-godišnji Francesco Camarda može potpisati besplatno za neki klub.

Camarda je već mjesecima u fokusu pisanja italijanskih medija nakon što je u omladinskim kategorijama Milana postigao više od 500 golova s prosjekom 5,5 golova po utakmici.

To ga je dovelo do prebacivanja u juniorski tim Milana, gdje je ove sezone postigao 12 golova i postao prvi napadač, iako igra protiv protivnika koji su po četiri godine stariji. Postao je i najmlađi debitant u historiji Serije A jer je kao 15-godišnjak zaigrao za seniorski tim.

No, Milan bi od sutra to sve mogao izgubiti. Pravila kažu da od 10. marta mladi Camarda može potpisati svoj prvi profesionalni ugovor s bilo kojim timom, a Rossoneri još uvijek nisu postigli dogovor s talentovanim napadačem.

Corriere dello Sport navodi da su ga već kontaktirali Manchester City, Arsenal i Tottenham, a da visoko na listi kotira i gradski rival Inter, što bi bila jedna od najvećih izdaja, kada se uzme u obzir koliko Milan očekuje od mladog napadača.

Milan je spremio trogodišnji ugovor s mladim Camardom, ali on još uvijek nije potpisan i Rossoneri će od sutra biti u velikom strahu da ne izgube najvećeg bisera svoje omladinske škole.