Siguran u transfer
217

Mijatović: Mbappe dolazi u Real Madrid, ni PSG se neće "igrati s milionima"

K. H.
Predrag Mijatović
Predrag Mijatović
Nekadašnji igrač i direktor Reala Predrag Mijatović kaže da će posao između Kraljevskog kluba, PSG-a i Kyliana Mbappea uskoro biti završen i da francuskom klubu nije pametno odbijati ponudu u situaciji kada nisu do kraja ispoštovali finansijski fair-play.

Mijatović kaže da se niko, pa ni PSG, u vrijeme koronavirusa ne može "igrati" s milionima i da će, na kraju svega, jednostavno biti prinuđeni da prihvate ponudu španskog tima u iznosu od 160 miliona eura.

Objasnio je to riječima da i Mbappe želi otići u Španiju i da, s obzirom na to da ima još godinu dana ugovora, PSG mnogo riskira prvobitnim odbijanjem ponude iz Madrida.

"PSG mora biti u okvirima finansijskog fair-playja, a jedini igrač kojeg može prodati je Mbappe. On ne želi produžiti ugovor, praktično je već slobodan, a niko se ne igra 's milionima' u vrijeme koronavirusa. Predstavnici igrača su kontaktirali Real, očito se sve radi u dogovoru. Ponuda je važan korak, ali očekuje se i neka izjava Kyliana iako dovoljno govori činjenica da ne želi produžiti ugovor", rekao je Mijatović španskim medijima i nastavio:

"Transfer koji je na pomolu bio bi jedan od najvećih u historiji nogometa, bio bi sličan dolasku Ronalda u Real."

Ukoliko Real ipak na kraju uspije u svom naumu, PSG će se odmah okrenuti traženju zamjene za Mbappea. Prvi izbor je Cristiano Ronaldo, čiji je dolazak već na neki način i najavio brat vlasnika PSG-a Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani.