Defanzivac Sarajeva
12

Mihojević: Zasluženo smo prošli u finale Kupa BiH, okrećemo se Krupi

Klix.ba
Marko Mihojević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marko Mihojević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši FK Sarajevo obezbijedili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Na jučerašnjoj, uzvratnoj utakmici polufinala Bordo momci su pobijedili Mladost iz Doboja kod Kaknja rezultatom 3:2 te su se plasirali u samu završnicu ovog takmičenja. O ovoj utakmici, ali i o narednoj u prvenstvu, je za zvaničnu klupsku stranicu govorio standardni defanzivac, dvadesetogodišnji Marko Mihojević.

“Odigrali smo jednu dobru utakmicu, bez obzira na pad koncentracije u posljednih par minuta. Diktirali smo tempo, stvarali veliki broj prilika i zasluženo prošli u finale Kupa BiH. Naš prvenstveni cilj u ovoj sezoni jeste izlazak u Evropu, a sada imamo priliku da to ostvarimo osvajanjem trofeja pobjednika Kupa BiH. Bez obzira na protivnika u finalu, dati ćemo sve od sebe kako bismo u predstojeće dvije finalne utakmice bili mi ti koji ćemo slaviti. Nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama”, izjavio je Mihojević.

Gust raspored u Premijer ligi BiH ne dozvoljava vrijeme za predah, a ekipa Sarajeva već u nedjelju na Koševu dočekuje Krupu.

“Odmah nakon jučerašnje utakmice i prolaska u finale smo se okrenuli predstojećoj utakmici protiv Krupe. Očekuje nas teška utakmica, vidimo kakve vremenske prilike vladaju u gradu i nadam se da će se to stabilizovati kako bismo imali dobre uslove za igru. Krupa igra dobro, riječ je o kvalitetnoj ekipi, ali igramo na našem stadionu, pa smatram da nije potrebno spominjati ko je favorit. Želimo pružiti dobru partiju i osvojiti nova tri boda, kako bismo ostali u vrhu tabele.”, rekao je defanzivac kluba s Koševa.

Pobjeda protiv Krupe bi mu bila najljepši poklon za 21. rođendan.

“To priželjkujem i nadam se nastavku dobrih igara. Uz podršku naših navijača, koje pozivam da dođu u što većem broju i pruže nam podršku, možemo doći do željene pobjede", zaključio je Mihojević.

Nogometaši Sarajeva dočekuju Krupu u nedjelju na Koševu, a utakmica počinje u 17 sati.