Kapiten Sarajeva
28

Mihojević: Vjerujemo u prolaz, uz podršku navijača do pobjede

Klix.ba
Marko Mihojević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marko Mihojević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo Marko Mihojević postigao je jedini gol za Bordo klub na prvom susretu u dvomeču između Bordo kluba i FC Zaria Balti.

Sarajevo je imalo više od igre u utakmici, koja se odigrala u četvrtak u Moldaviji, ali su ipak pretrpjeli poraz rezultatom 2:1.

"Ostaje žal zbog propuštenih prilika, ali smo pokazali ipak u drugom vremenu kako trebamo igrati protiv ovog protivnika. Prvi dio susreta nismo dobro otvorili, nismo imali adekvatno rješenje za njihov posjed, no nakon pauze u poluvremenu i našeg dogovora u svlačionici izašli smo odlučnije i odigrali jako dobro poluvrijeme, u kojem smo i postigli gol. Igra u drugom dijelu je vodilja kako to treba da izgleda i kada sumiramo čitavu utakmicu, zasigurno nećemo pogriješiti ako kažemo da je Sarajevo bilo bolje, te da smo u najmanju ruku taj neriješen rezultat zaslužili. No, šta je tu je, imamo sada imperativ pobjede pred revanš na Koševu, pred našim navijačima i vjerujem se da ćemo uspjeti da izborimo prolazak u narednu rundu ovog takmičenja", rekao je Mihojević.

Upravo je, zahvaljujući golu kapitena, Sarajevo ostalo u igri za prolazak u drugi krug. Igrala se sredina drugog poluvremena, kada je na ubacivanje Sarića, Rahmanović loptu prebacio do Mihojevića, koji se odlično snašao u šesnaestercu domaćeg tima i poslao loptu iza leđa golmana.

"Postizanje golova nije moj primaran zadatak na terenu, ipak igram u defanzivni, ali sam jako sretan zbog gola, naročito jer nas je ostavio u igri za prolazak dalje", dodao je Mihojević.

Kapiten je pozvao navijače Sarajeva na predstojeći susret na Koševu, rekavši da je njihova podrška od presudnog značaja.

"Imali smo podršku naših navijača u Moldaviji, na ovom dalekom putovanju i to nam mnogo znači. Vjerujem da će naš stadion u četvrtak biti dobro ispunjen. Za mene, kao igrača koji je prošao kroz omladinske ekipe Sarajeva velika je čast nositi dres kluba u jednoj evropskoj utakmici, pred našim navijačima, na našem stadionu i motivisani smo da ostvarimo pobjedu. Pozivam naše navijače da nas podrže u četvrtak i dođu u velikom broju na utakmicu", zaključio je Mihojević.