Lihtenštajn i Armenija
14

Mihojević i Hadžić: Dobar je osjećaj biti u reprezentaciji s ovim imenima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su nastavili pripreme u Zenici pred predstojeće utakmice protiv Lihtenštajna i Armenije koje će se odigrati 5. i 8. septembra.

Na konferenciji za novinare prisutnim novinarima obratili su se bh. reprezentativci Irfan Hadžić i Marko Mihojević koji su iznijeli svoja očekivanja od predstojećih utakmica.

“Presretan sam na pozivu, super su me prihvatili jer je velika čast biti među ovakvim igračima. Očekivanja su velika jer svi moramo dati maksimum da dođemo do šest bodova”, kazao je Hadžić te dodao da će o njegovim prvim minutama u bh. dresu odlučiti samo selektor.

S druge strane Mihojević s jednim upisanim nastupom za državni dres ponovo se vratio u “A” reprezentaciju naše države.

Marko Mihojević (Foto: E. M./Klix.ba)
Marko Mihojević (Foto: E. M./Klix.ba)

“Dobar je osjećaj ponovo biti ovdje i velika čast biti s ovakvim imenima. Na papiru su lakši protivnici, ali svakog treba ozbiljno shvatiti i tako ući u oba meča. Moramo težiti ka šest bodova. Ovdje smo svi da radimo, treniramo i dokazujemo se, a selektor će odlučiti ko će igrati”, kazao je Mihojević te dodao:

“Mislim da možemo ostvariti dobre pozicije. Fudbal se igra tako što se borite za ciljeve. Ambicije za Evropsko prvenstvno imamo.”

Istakli su da očekuju dobru atmosferu i navijanje u Zenici te da su svi igrači dobro raspoloženi.

“Bilo je sitnih problema s povredama, ali većina je zdrava i svi jedna čekaju utakmicu”, kazao je Mihojević.

Bh. reprezentativci do sada su odradili tri treninga, a sutra je na rasporedu i oficijelni na stadionu Bilino Polje gdje će trenirati i reprezentacija Lihtjenštajna tokom dana.