Konyaspor - Goztepe
15

Mihojević i Hadžiahmetović strijelci u "bh. derbiju" turske Super lige

N. K.
Mihojević slavi sa saigračima (Foto: Twitter)
Mihojević slavi sa saigračima (Foto: Twitter)
Nogometaši Goztepea pobijedili su na gostovanju u okviru 19. kola turske Super lige ekipu Konyaspora rezultatom 3:2, a meč su obilježili bh. internacionalci kojih je čak pet učestvovalo na ovoj utakmici.

Već u 17. minuti bh. štoper Marko Mihojević je pogodio za vodstvo gostiju. Emir je odlično izveo slobodni udarac s lijeve strane, a Mihojević skočio i glavom zakucao loptu iza leđa bh. golmana Ibrahima Šehića.

[TWITTER]1350394743537225730[/TWITTER]

Nakon pola sata igre Goztepe je udvostručio vodstvo, a ovaj put strijelac je bio Žulj. Ujedno je 0:2 bio rezultat prvog poluvremena.

Krenuli su domaći žestoko u nastavku pa je Cikalleshi već u 54. minuti smanjio prednost Goztepea, ali je slavlje trajalo svega četiri minute jer je raspoloženi Žulj postigao svoj drugi, a za goste treći pogodak danas.

Pola sata prije kraja meča još jedan bh. nogometaš Marin Aničić morao ja napustiti teren zbog povrede, dok je dvije minute kasnije Amir Hadžiahmetović majstorski pogodio iz daljine za, ispostavit će se, konačnih 2:3.

[TWITTER]1350411422035898371[/TWITTER]

Osim nabrojanih Aničića, Hadžiahmetovića, Šehića i Mihojevića, vrijedi istaći da je za domaću ekipu igrao i Deni Milošević koji je u igru ušao na poluvremenu.

Goztepe se današnjom pobjedom probio na 11. mjesto i izjednačio se po broju bodova s današnjim rivalom Konyasporom koji ima također 22 boda na 10. poziciji.