Srbijanski stručnjak
151

Mihajlović o fašističkom ispadu navijača Lazija: Ko vam je ta Anne Frank?

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon fašističkog ispada navijača Lazija, na noge se digla cijela Italija i Evropa, a bivši igrač Nebeskoplavih Siniša Mihajlović poručio je da nema pojma ko je Anne Frank.

Podsjetimo, navijači Lazija su za vrijeme meča protiv Cagliarija južnu tribinu stadiona Olimpicu, na kojoj su inače smješteni navijači Rome, oblijepili fotografijama Anne Frank odjevene u dres gradskog rivala.

"Navijači Lazija su napali Anne Frank u dresu Rome? Ne znam o čemu se radi... Ko je uopšte Anne Frank", upitao je srbijanski trener novinara koji mu je postavio pitanje o sramotnom potezu navijača Lazija.

Kada su mu zaprepašteni novinari objasnili o kome se radi, bivši srbijanski selektor je samo dodao da ne zna ništa o tome i da nije upućen u tu temu.

Dio italijanskih medija smatra kako Mihajlović dobro zna ko je bila Anne Frank, ali da nije htio kritizirati navijače Lazija jer je s njima tokom karijere bio u odličnim odnosima i dijelio neke njihove stavove.

Inače, Anne je bila djevojčica koja je pisala o patnjama Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata, a njen dnevnik postao je svjedočanstvo o odrastanju u strahu te je prodat u više od 30 miliona primjeraka.