Službeno
0

Mihajlović napustio klupu Catanije

Totalsport
Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović
Srpski trener Siniša Mihajlović (41) više nije trener nogometaša Catanije. Mihajlović je podnio ostavku na svoju dužnost i tako potvrdio medijska nagađanja kojim ga se povezuje s nekolicinom uglednih klubova poput Intera, Lazija i Sampdorije.

“Nadam se da ću uskoro pronaći posao koji bi opravdao ovakvu moju odluku i moje profesionalne ambicije”, poručio je između ostalog Mihajlović u svom saopćenju u kojem se u nekoliko navrata ispričao Catanijinim navijačima i upravi kluba zbog “neugodnosti” prouzrokovanih svojom odlukom.

Mihajlović je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik Roberta Mancinija u Interu (2006.-2008.), nakon čega je radio samostalno trenirao Bolognu i od decembra 2009. godine Cataniju.

Najizvjesnijim se u ovom trenutku čini da bi Mihajlović ipak mogao naslijediti Josea Mourinha na klupi Intera, s obzirom da je portugalski stručnjak najavio preuzimanje Real Madrida nakon osvajanja trostruke krune (Serie A, Talijanski kup, Liga prvaka) s “nerazzurrima”.

Interov predsjednik Massimo Moratti već ranije je javno potvrdio simpatije prema srpskom treneru: "Meni se Mihajlović dopada i poštujem ga. Iako još nisam donio odluku o novom treneru, potvrdit ću da bih Mihajlovića volio dovesti."