Ostaje u Bologni
17

Mihajlović: Bio sam blizu dogovora s Romom, ali nisu spremni za mene

Klix.ba
Siniša Mihajlović (Foto: EPA-EFE)
Siniša Mihajlović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski nogometni stručnjak Siniša Mihajlović je povezivan s Romom, a sada je priznao da je bio blizu dogovora.

"Istina je, bili smo blizu dogovora. Ipak, shvatio sam da nisu spremni za to, ja sam bio, oni nisu. Kad sam shvatio da bih vodio rat sam, samo sam produžio dalje. Mogao sam voditi rat sam, ali ne bih pobijedio. Zahvalio sam se na interesu i počeo misliti o drugim stvarima", izjavio je Mihajlović.

Navijači Rome su bili bijesni zbog mogućeg dolaska Mihajlovića jer je tokom igračke karijere bio više povezan s gradskim rivalom Laziom. Kada je Simone Inzaghi razmišljao o svojoj budućnosti, Miha je spominjan kao kandidat za preuzimanje Laziala, ali tvrdi da je to bila samo glasina.

"Lazio me nikad nije pozvao, iskreno, to je čudno. Bavim se trenerskim poslom već 10 ili 12 godina, radio sam u osam klubova iz Serije A, ali nikad me nisu zvali iz Lazija. Čudno je to jer me je prije pet godina kontaktirao Juventus, potom i Napoli. Ponavljam, čudno mi je to, svi me cijene osim Lazija. Razočaran sam, to je sve. U svakom slučaju, nikad nisam razumio one koji o meni govore kao o izdajici. Nikad nisam nekoga izdao, radim i to je sve. Od zraka se ne živi, profesionalni sam trener i zbog toga sam razmišljao o Romi. To bi bilo sjajno iskustvo", završio je Mihajlović koji je s Bolognom produžio saradnju na još tri sezone.