Nogomet
22

Mihajlović: Berlusconi je želio sam voditi Milan

Klix.ba
Siniša Mihajlović (Foto: EPA)
Siniša Mihajlović (Foto: EPA)
Srbijanski nogometni stručnjak Siniša Mihajlović tvrdi da je Silvio Berlusconi želio sam voditi Milan te da ga je otkaz koji je dobio iznenadio, ali ne i naljutio.

Četrdesetsedmogodišnji Mihajlović je doveden u Milan kako bi unaprijedio disciplinu i podigao timski duh, no, stvari nisu išle kako treba, pa je dobio otkaz u aprilu. Sada je na klupi Torina s kojim će se na otvaranju sezone u Seriji A suočiti upravo s Milanom i to na San Siru.

"Učinit ću sve da ekipa izgleda dobro te da osvojimo prve bodove u prvenstvu. Nisam se ljutio zbog otkaza, ali sam se iznenadio i razočarao. No, ne zamjerim Milanu, savjest mi je čista, uvijek sam se ponašao kao džentlmen. Milan sam ostavio u Evropi i finalu Kupa Italije, a znate kako je sezona završila. Imali smo uspona i padova, tim je bio ujedinjen i dao je sve od sebe. Imao sam odličan odnos s Adrianom Gallianijem. Nikom nije bilo jasno zašto sam dobio otkaz, kako navijačima, tako i igračima. Nikad nisam dobio toliko poziva i podrške", izjavio je Mihajlović.

Nakon njegovog odlaska, Berlusconi je prodao Milan kineskom konglomeratu.

"Mogu zamisliti koliko mu je bilo teško. On nije samo najtrofejniji predsjednik na svijetu u periodu od 30 godina, nego je najveći navijač Milana. Problemi nastaju kada te dvije uloge nisu dovoljne, odnosno, kada poželite biti i trener. On nikad svoje ideje nije čuvao za sebe, ali sam formaciju samo ja određivao. Bilo mi je žao zbog nekih njegovih izjava nakon što sam napustio klub, bile su toliko pretjerane da nisam mogao vjerovati. Ipak, hvala mu na prilici, želim mu sve najbolje", dodao je popularni Miha.

On će se u prvom kolu sastati sa svojim bivšim igračima, među kojima je i mladi golman Gianluigi Donnarumma, kojem je Mihajlović dao priliku kao šesnaestogodišnjaku.

"Pozdravit ću se sa svima, a Gigio će zamijeniti Gigija u reprezentaciji Italije. Skroman je, a sljedećih 20 godina će obilježiti njegov nevjerovatni talent", završio je Mihajlović.