Nogomet
0

Mignolet produžio ugovor sa Liverpoolom do 2021. godine

Anadolija
Simon Mignolet (Foto: EPA)
Simon Mignolet (Foto: EPA)
Belgijski reprezentativni golman Simon Mignolet produžio je saradnju sa Liverpoolom na još pet godina. Novi ugovor za klub sa Anfielda tako ga veže do ljeta 2021. godine.

Belgijanac je u Liverpool stigao 2013. godine iz Sunderlanda za devet miliona funti. Tokom ove sezone mnogi su osporavali njegov kvalitet i tražili mu zamjenu na golu Redsa, pa se među kandidatima čak spominjao i bh. reprezentativac Asmir Begović, koji je rezerva u Chelseaju. Međutim, produžetkom saradnje sa Mignoletom iz Liverpoola su jasno dali do znanja šta misle o svom čuvaru mreže.

"Znam da potpisivanje novog ugovora donosi i veću odgovornost. Dolazim u godine za koje se kaže da su najbolje za golmane. Trudit ću se da naporno radim sa trenerom golmana i ostalim osobljem kako bi opravdao povjerenje koje mi je klub ukazao", rekao je Mignolet za britanske medije.

Od dolaska u Liverpool belgijski golman upisao je 122 nastupa u svim takmičenjima. Na golu nacionalnog tima stajao je 17 puta, a prethodno je prošao sve starosne selekcije Belgije.