Nogomet
56

Michel Platini: Reprezentacija BiH svojim nastupima oduševljava svijet

Anadolija
Michel Platini (Foto: AFP)
Michel Platini (Foto: AFP)
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (58) tokom brifinga za novinare u Monacu, kojem su mogli prisustvovati samo odabrani, odnosno 53 urednika i novinara člana UEFA žirija Izbora najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2012/13, govorio je ekskluzivno za agenciju Anadolija.

Slavni nogometaš govorio je veoma pohvalno o najboljoj nogometnoj selekciji Bosne i Hercegovine koje predvodi Safet Sušić, istakavši da BiH ''pravi fubalski progres u svim segmentima''.

On se osvrnuo i na odlučne nastupe BiH u posljednje vrijeme.

"Vi imate veoma dobar kolektiv. Svojim rezultatima u posljednje vrijeme BiH oduševljava cijelu Evropu i svijet. BiH je prva u grupi s velikim šansama da ide na Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu, što bi bilo prvi put i što bi zasigurno uveselilo navijače u BiH", rekao je Platini u razgovoru sa sportskim urednikom agencije Anadolija za Balkan Bakirom Tirom, inače stalnim predstavnikom BiH u UEFA žiriju Izbora najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2012/13.

Nadalje, Platini je istakao da BiH ima 'odlične igrače koji to mogu napraviti, ali još uvijek nisu završili posao.

"Mogu reći da imate ogromne šanse, ali ne mogu potvrditi da ćete sigurno otići u Brazil. Da ja igram za vas, kao što sam nekada igrao nogomet, onda bih mogao govoriti idete li na Svjetsko prvenstvo ili ne. Ovako, ja sam predsjednik UEFE i radujem se što se u se u nogometu u BiH počele dešavati dobre stvari", rekao je Platini za AA, potvrđujući da će 2. septembra biti u BiH gdje će otvoriti Trening centra NS/FS BiH na Kamberovića polju u Zenici.