Selektor Grčke
24

Micheal Skibbe: Remi je ostavio otvoren put prema Rusiji za obje ekipe, ali ja sam zadovoljan

Piše: E. M.
Michael Skibbe na konferenciji za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Michael Skibbe na konferenciji za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor selekcije Grčke nakon večerašnjeg remija je izjavio kako su obje ekipe na terenu pokazale kvalitetnu igru te da su putevi prema Rusiji još uvijek otvoreni.

"Vidjeli smo jedan zanimljiv meč dvije ekipe koje su se borile na svakom metru terena. Obje ekipe su se dobro pokazale. U prvom poluvremenu Bosna i Hercegovina je bila bolja od mog tima, ali u drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje", izjavio je Skibbe te dodao da su imali kvalitetne šanse, ali da nisu uspjeli postići željeni gol:

"Na kraju, neriješen rezultat, i dalje je ostavio otvoren put za obje ekipe na putu prema Rusiji."

U nastavku Skibbe je prokomentarisao i grubu igru svoje ekipe dodavši da mu je žao zbog povreda reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

"Kao prvo poštujem kolegu Baždarevića i želim brz oporavak Luliću da se vrati u Lazio i reprezentacije. Igra je bila prava borba, ali nije bila prljava. Igrali smo čvrsto, ali i BiH je igrala tako, ali visoke lopte nam nisu dozvolile da igramo nogomet. To je njihov jedini način igre bio, da nađu Džeku i Ibiševića. Kontrolisali smo utakmicu, zadovoljan sam rezultatom", dodao je Skibbe.

Razlog grube igre Skibbe vidi u velikom interesu za bodove i kao normalnu stvar u fudbalu.

"Igraju grubo jer postoje veliki interesi za bodove i ko će ići dalje, ali to je normalna stvar u fudbalu. Ja sam vidio igrače koji se na terenu bore, ali su poslije prijatelji. Mnogi od njih su saigrači, ja sam čuo, ali nisam vidio da je pomoćni trener vaš udario našeg igrača koji je izgubio jedan zub, ali to nije uredu", zaključio je selektor Grčke.