"Razbit ću TV"
136

Michael Owen proživljava teške dane zbog kćerke: To nijedan otac ne želi gledati

H. H.
Foto: The Sun / montaža
Foto: The Sun / montaža
Legendarni engleski nogometaš Michael Owen priznao je kako je bio šokiran ugledavši svoju kćerku tinejdžericu Gemmu (19) kako dijeli krevet s muškarcima u biritanskom reality showu "Otok ljubavi".

Gemma je najstarije dijete Michaela Owena i njegove supruge Louise Bonsall. Par je već 17 godina u braku, a zajedno imaju i sina Jamesa te kćerke Emily May i Jessicu.

"To nije nešto što jedan otac želi gledati, zar ne?", rekao je Michael za Daily Mail.

"Pitao sam svoju suprugu Louise "zar stvarno moraju spavati zajedno, u istom krevetu?'. Rekla je 'da'. Rekao sam: "Nisam računao na ovo"'. Na moju sreću, nije bilo fizičkog kontakta. Gemma je bila okrenuta leđima. Bilo je prostora između njih. Pomislio sam, 'Dobra djevojka'. Nijedan otac ne želi vidjeti fizički kontakt, zar ne? Ja sigurno ne", kazao je Owen.

U showu oskudno obučeni, mladi ljudi žive u raskošnoj vili i traže ljubav pod budnim okom brojnih kamera.

"Ako bude dodira, mislim da ću baciti nešto na ekran televizora. Ne želim vidjeti da se ljube. Nemojte me tjerati da to gledam", rekao je bivši as Liverpoola i Real Madrida.

Sjajni napadač karijeru je počeo u Liverpoolu s kojim je od 1997. do 2004. godine osvojio Kup UEFA-e, evropski Superkup, FA Cup i dva Liga kupa. Godine 2001. je dobio Zlatnu loptu za najboljeg svjetskog nogometaša. Za Redse je u 216 utakmica u Premierligi postigao 118 golova.

U Real Madrid je prešao 2004. godine, ali to je bio i početak njegove silazne putanje. U Madridu je uglavnom bio rezerva, pa je sljedeće godine prešao u Newcastle u kojem se zadržao četiri sezone, uglavnom obilježene povredama.

Potom je senzacionalno završio u Manchester Unitedu, ali u tri sezone je dobio vrlo malo prilika za igru, a nastavila se i njegova havarija s povredama. S Crvenim đavolima je ipak prvi put u karijeru osvojio Premierligu i dodao još jedan Liga kup. Karijeru je okončao u Stoke Cityju.